Blog > Komentarze do wpisu

Spaghetti z pesto

Jak zwykle - prosto i błyskawicznie. Wegańska i ekonomiczna (bo zamiast orzeszków piniowych - pestki słonecznika) wersja pesto genovesse.

Makaron ugotowany al dente.

A w blenderze zmiksowane co najmniej pół pęczka bazylii 3 łyżki ziaren słonecznika (mogą być uprażone na suchej patelni ale niekoniecznie), 3 ząbki czosnku, oliwa z oliwek na oko, sól do smaku.

To wszystko - niecałe 10 minut "roboty" z myciem blendera włącznie. Pycha.

Taki sos świetnie komponuje się też z młodymi ziemniakami ugotowanymi w mundurkach lub podpieczonymi, z gotowanym kalafiorem lub jako dip do warzyw.

czwartek, 07 czerwca 2012, vegan_miumiu

Polecane wpisy

Komentarze
2012/06/07 19:53:03
swietny przepis; nie wiedzialam co zrobic z torebka ziaren slonecznika, bazylia mi w ogrodku obrodzila :)