Blog > Komentarze do wpisu

OLIWKOWE "PESTO"

Pasta z oliwek to najprostrza atrakcyjna przekąska "ratuj" na okoliczność nieprzewidzianych gości.

Słoik  czarnych lub zielonych oliwek wrzucamy do blendera w towarzystwie czosnku (2-3 ząbków w zależności od wielkości rzeczonego słoika i naszej osobistej czosnkolubności), 2 łyżek oliwy z oliwek, 2 łyżek ziaren słonecznika i soli.

Blendujemy i voila. Gotowe.

Można podać do niej podpieczona bagietkę, grzanki, pokrojone w słupki warzywa. Ja dziś jadłam na grzance z lodową sałatą i pomidorem.

poniedziałek, 21 maja 2012, vegan_miumiu

Polecane wpisy

Komentarze
alienora
2012/05/21 08:44:08
zrobię sobie taką, zrobię sobie taką!:)))
-
2012/05/21 22:01:15
Zrobiłam "pesto" obłędnie smaczne, rewelacja!!!.
Szymek również podziela mój zachwyt nasza nowa ulubiona na szybko przekąska :)!
I wiedziałam, że dobrze robię wsadzając do koszyka litrowy słoik z czarnymi oliwkami :)) się będzie działo jutro na podwieczorek :))))))))))))